Studiebesök hos alpackor

Nytt nummer av Almas Allehanda ute!

Nu är ett nytt nummer av vår tidning Almas Allehanda som vi gör i den dagliga verksamheten på Utterö Gård. Den är ett samarbete mellan Ateljé och Redaktion, nästan alla deltagare har bidragit till tidningen. Bland artiklarna finns repotage om Lästringe-Almas stora jubileumsfest och dikter från deltagarna. 


Önskar ni ta del av vår tidning? Skicka ett mejl till  så kan ni få en tidning i PDF format mejlat till er. 

Lästringe-Alma 20 år!

Under 2018 fyllde företaget Lästringe-Alma 20 år! Detta har firats under året ordentligt. Alla som bor inom Lästringe-Alma firade jubileumet med en stor gemensam fest där även allas anhöriga och gode män var inbjudna. Inför festen som gick av stapeln på Tystberga Bygdegård så fick alla kunder åka Limousin dit, de hämtades upp hemma av en chaufför och inne i limousinen bjöds det på bubbel. Det blev en riktigt lyckad fest, god mat, kaffe med hembakt äppelkaka av gårdens äpplen och så dans till levande musik! Alla var på bra festhumör och dansade långt in på kvällen.

Personalen firade jubileumsåret med att åka på en härlig julbordskryssning med Cinderella. Där började kvällen med mingel och frågesport om allas hemligheter, det blev många skratt och stämningen var på topp. Julbordet avnjöts med alla dess läckerheter och alla i företaget fick chansen att prata och umgås.

Bygdegården pyntad för jubileumsfest!

Lästringe-Alma på Blodomloppet 2018

En strålande försommardag samlades vi i två fulla bussar och tog oss till Gärdet i Stockholm där 2018 års motionslopp Blodomloppet gick av stapeln. Vi var 15 personer från både Solberga, Alma och Utterö samt ur personalstyrkan som samlades och deltog i olika lopp, några sprang och några gick.

Det var varmt men roligt och alla var på gott humör. Det var otroligt mycket folk, det var visst mer än 14 500 deltagare! Efteråt hade vi picknick som var riktigt god. Efteråt var vi alla trötta, med lite träningsvärk och svettiga men det var det väl värt!

Besök av riksdagskandidat på Lästringe-Alma

Kristdemokraternas toppkandidat till Riksdagen, Pia Steensland, besökte Lästringe-Alma. Läs gärna artikeln i Svenskt Näringsliv:

https://www.svensktnaringsliv.se/regioner/sodermanland/kristdemokraternas-toppkandidat-besokte-lastringe-alma_712105.html

 

Vi laddar inför Blodomloppet!

I juni kommer Lästringe-Alma att delta i Blodomloppet, både personal och kunder laddar nu för fullt och de som vill kommer att delta. Det blir riktigt roligt och det är ganska många anmälda från alla tre boendeenheter och från Daglig verksamhet. Vi hoppas på fint väder och ser fram emot att få en härlig kväll tillsammans!

Vårpyssel i daglig verksamhet

Den här veckan var det dags för vårstädning av trädgården ute på Utterö Gård. Alla i daglig verksamhet var involverade och jobbade jättebra, förutom städning, krattning och framtagning av utemöbler så planterades det även vårblommor och såddes fröer till årets odlingar. Det kommer att bli tomater, sockerärter, morötter och potatis  mm. som alla kommer att få ta del av till luncher i sommar.

Nu blev det korvgrillning i solen till lunch för alla som deltagit.

 

Grillutflykt

I slutet av februari var gänget från Utterö på utflykt till en närbelägen gård med hästar, höns och hundar. Där bjöds det upp till grillning i en grillkåta. Solen sken och det var en härlig dag.

Världens Största Pärlkonstverk växer!

Vi tänkte uppdatera er om vårt gigantiska pärlprojekt: Världens Största Pärl Konstverk…
Förra året blev teckningen färdig som kommer att ligga till grund för fortsättningen av Konstverket.

Vi gjorde en A3 version i PDF formatet som visar designen med lite uppgifter kring storlek, antalet pärlor etc. Se här:  A3 Hela Huset VSPK

Under förra årets andra halvåret har vi tagit en paus från projektet men nu är vi åter i farten igen och färdigställd panel 10 och panel 0. Den panelen tillkom för att fylla ut den såkallade nedervåningen. I den panelen återfinns också konstverkets namn, nämligen: ’Casa de Perlas’, se bifogade bilder. Nu har vi påbörjat panel 11…

Så småningom kommer vi att jobba oss till höger och sedan en våning uppåt… Det kommer att ta några år… Som tur har vi inte bråttom.

/Paulus Bodoni, Ateljén Daglig verksamhet

Lästringe-Alma önskar alla en riktigt God Jul!

God Jul och Gott Nytt År önskas till alla!

Vi på Lästringe-Alma vill önska er alla, såväl kunder som beställare, personal och anhöriga, vänner och grannar riktigt fina helgdagar! På Lästringe-Almas olika enheter pyntas det nu för fullt och julmaten planeras. Vi vill fira en riktigt fin jul!