Stigtomtaloppet

Tisdagen den 28 maj var vi ett gäng från Dagliga verksamheten som gick motionsloppet Stigtomtaloppet. Det var valfritt om man ville gå eller springa en sträcka på 3,8 eller 7,6 km. Vi valde att gå 3,8 km. Loppet gick i blandad miljö, både bland hus och folk samt i ”trollskogen” en härlig barrskog med fina stigar. Alla kämpade på jättebra och vi hade en fin kväll. Vädret var toppen och efteråt fick vi en picknickkasse som innehöll god kvällsmat och en fantastiskt god panacotta. 

Studiebesök hos alpackor

Nytt nummer av Almas Allehanda ute!

Nu är ett nytt nummer av vår tidning Almas Allehanda som vi gör i den dagliga verksamheten på Utterö Gård. Den är ett samarbete mellan Ateljé och Redaktion, nästan alla deltagare har bidragit till tidningen. Bland artiklarna finns repotage om Lästringe-Almas stora jubileumsfest och dikter från deltagarna. 


Önskar ni ta del av vår tidning? Skicka ett mejl till  så kan ni få en tidning i PDF format mejlat till er. 

Lästringe-Alma 20 år!

Under 2018 fyllde företaget Lästringe-Alma 20 år! Detta har firats under året ordentligt. Alla som bor inom Lästringe-Alma firade jubileumet med en stor gemensam fest där även allas anhöriga och gode män var inbjudna. Inför festen som gick av stapeln på Tystberga Bygdegård så fick alla kunder åka Limousin dit, de hämtades upp hemma av en chaufför och inne i limousinen bjöds det på bubbel. Det blev en riktigt lyckad fest, god mat, kaffe med hembakt äppelkaka av gårdens äpplen och så dans till levande musik! Alla var på bra festhumör och dansade långt in på kvällen.

Personalen firade jubileumsåret med att åka på en härlig julbordskryssning med Cinderella. Där började kvällen med mingel och frågesport om allas hemligheter, det blev många skratt och stämningen var på topp. Julbordet avnjöts med alla dess läckerheter och alla i företaget fick chansen att prata och umgås.

Bygdegården pyntad för jubileumsfest!

Lästringe-Alma på Blodomloppet 2018

En strålande försommardag samlades vi i två fulla bussar och tog oss till Gärdet i Stockholm där 2018 års motionslopp Blodomloppet gick av stapeln. Vi var 15 personer från både Solberga, Alma och Utterö samt ur personalstyrkan som samlades och deltog i olika lopp, några sprang och några gick.

Det var varmt men roligt och alla var på gott humör. Det var otroligt mycket folk, det var visst mer än 14 500 deltagare! Efteråt hade vi picknick som var riktigt god. Efteråt var vi alla trötta, med lite träningsvärk och svettiga men det var det väl värt!

Besök av riksdagskandidat på Lästringe-Alma

Kristdemokraternas toppkandidat till Riksdagen, Pia Steensland, besökte Lästringe-Alma. Läs gärna artikeln i Svenskt Näringsliv:

https://www.svensktnaringsliv.se/regioner/sodermanland/kristdemokraternas-toppkandidat-besokte-lastringe-alma_712105.html

 

Vi laddar inför Blodomloppet!

I juni kommer Lästringe-Alma att delta i Blodomloppet, både personal och kunder laddar nu för fullt och de som vill kommer att delta. Det blir riktigt roligt och det är ganska många anmälda från alla tre boendeenheter och från Daglig verksamhet. Vi hoppas på fint väder och ser fram emot att få en härlig kväll tillsammans!

Vårpyssel i daglig verksamhet

Den här veckan var det dags för vårstädning av trädgården ute på Utterö Gård. Alla i daglig verksamhet var involverade och jobbade jättebra, förutom städning, krattning och framtagning av utemöbler så planterades det även vårblommor och såddes fröer till årets odlingar. Det kommer att bli tomater, sockerärter, morötter och potatis  mm. som alla kommer att få ta del av till luncher i sommar.

Nu blev det korvgrillning i solen till lunch för alla som deltagit.

 

Grillutflykt

I slutet av februari var gänget från Utterö på utflykt till en närbelägen gård med hästar, höns och hundar. Där bjöds det upp till grillning i en grillkåta. Solen sken och det var en härlig dag.