Mindfulness

Nästan varje morgon den här veckan har vi startat med lite kort mindfulnessträning. Mindfulness kan öka förmågan att fokusera och koncentrera sig, vilket är jättebra för oss flesta. Under hösten har vi haft en kurs i Mindfulness varje onsdag med Catarina som utbildar sig till mindfulnessinstruktör, det var en jättebra start på att få in Mindfulness som en naturlig del i vår vardag här på den dagliga verksamheten. DSCF6634

Ny inredning inköpt

Så blev nu vår IKEA resa av den här veckan, dsc_0763vi köpte lite saker både till DV’n och boendet. Alla som var med var hjälpsamma och allt gick jättebra. Nu har vi ännu en arbetsplats inne i redaktionen, så alla kan få ha sin egna plats. Och i Ateljén fick vi nya vägghyllor till all textilfärg, det blev riktigt fin även som inredningsdetalj. Nu ser man direkt att det är en ateljé vi är i.

Virkning

I Ateljén har många kommit igång med att sticka och virka varvat med att måla t-shirts. Det blir nya armband, mössor, halsdukar, sjalar och nyckelsnören klara hela tiden. Roligt när vi kommer igång med olika handarbeten och hantverk.

_20161104_103952

Äppelplockning inför hösten

I dag har vi plockat äpplen så vi klarar oss i några veckor, äpplen är en riktigt nyttig frukt.  Nu ligger äpplen på lagring på den kalla vinden, där klarar de sig fint. På Utterö finns både sommar, höst och vinteräpplen. Det är verkligen bra att kunna njuta av äpplen ända från mitt på sommaren till tidig vinter, de mognar vart efter. Vi har haft äppelprovning vid tillfälle då vi jämförde smakerna på de fem sorters äpplen som växer framför stora huset. Så givetvis njuter vi av äppelpaj under en av de sista fredagarna under någon av höstmånaderna.

dsc_0672

Sortera skruvar – En annorlunda arbetsuppgift

Vi i den dagliga verksamheten försöker alltid att se till allas önskemål om arbetsuppgifter och i den mån det går lösa det så det går att genomföra. Den här hösten ville en sortera spik och skruv, det var en hel massa osorterade skruvar som passerade dennes flinka händer och sen lades prydligt uppsorterade i fack eller koppar. Det var ett redigt projektarbete som tog några veckor.

dsc_0690

 

Världens största pärlkonstverk fortsätter!

Nu har Ateljén påbörjat arbetet med panel 7 av 21 till vårt stora jättepärlkonstverk, längst ner fortsätter bäcken rinna och högre upp på bilden kommer uttrarna och ett bord med en sjö och en ö. Det finns många roliga detaljer på vårt stora pärlkonstverk, det kommer att vara ett äventyr att bara stå att titta och upptäcka alla små delar. Nu när en ny panel påbörjas så skriver vi ut ett underlag till varje liten pärlplatta som utgör en del av det stora konstverket. Så läggs konturerna först och sedan fylls alla fälten av pärlor.

vspk-la%cc%88ggning

Handritat jättekonstverk

I Ateljén jobbas det med jätteprojektet. Paulus kompletterar teckningen för hand, det behövdes några rader till på panel 5 för att bredden skulle bli rätt. Den delen har fått växa fram under arbetets gång, en stor golvlampa kommer nu på plats, bland granar och bäcken. Det är roligt med de här extra tillkommande bitarna, där vi alla kan komma med lite tips, idéer och förslag. Hela vårt stora pärlkonstverk är fullt av spännande detaljer, det kommer att ta flera dagar att upptäcka alla. Det är en av de unika sakerna med Paulus konst.

DSC_0364

 

Hela matrumsgolvet täckt av pärlor!

Nu när panel 4 också är helt klar så tog vi itu med idén om att se allting tillsammans och lade ut alla färdiga pärlplattor till en enda jättestor! Det är en femtedel av det stora konstverket som nu är klart. Den täckte en stor del av vårt jättestora matsalsgolv och det var imponerande att se hur stort det är. Och då är det ändå bara 20 % av helheten…

Så kom en reporter från Östra Sörmlands Posten som skall skriva en artikel om vårt stora projekt med att skapa Världens Största Pärlkonstverk.

DSC_7019

Världens Största Pärlkonstverk

Vi tagit ett beslut om att formulera vårt stora projekt som Världens största pärlkonstverk  för det är ju precis vad det är. Pärlplatta kan lätt föra tankarna till att det är något enkelt litet projekt. Men vi skapar konst! Världens största konst!

IMG_8545

 

Panel 4 är helt klar!

Nu är panel 4 helt klar, verkligen bra jobbat allihopa!  I och med att panel 4 är klar så har vi nu lagt 20 % av hela stora konstverket. En femtedel och den täcker nästan ett helt rum. Vi har planer på att lägga ut allting på det stora matsalsgolvet för att se hur det ser ut så här långt.

DSC_0343